woensdag 18 mei 2011

Jongeren in beweging

Jongeren en vakbeweging is hier in Athene een thema dat sterk leeft. Wie beter dan Tom Vrijens, de nieuwe verantwoordelijke van ACV-jongeren en hier ook aanwezig, om dat wat te duiden.
Jongeren en vakbond. Het blijft een combinatie die ook hier in Athene vaak als uitdaging benoemd. Dit kan niet genoeg onderlijnd worden, omdat het inzetten op deze doelgroep de toekomst is voor het syndicalisme. In alle Europese vakbonden is men zich bewust van de absolute noodzaak om in te zetten op het bereiken en behouden van studenten en jonge werknemers. Dat wordt ook mee aangetrokken door het ETUC Youth Commitee, zeg maar de jongerenafdeling van het EVV. Dat richt zich op twee doelstellingen: het rekruteren (en behouden) van nieuwe leden en het organiseren van jonge werknemers. ETUC Youth kiest daartoe voor een proactieve aanpak naar jongeren en de organisatie van jonge werknemers in alle structuren en op alle niveaus. Niet zonder resultaat.
In de voorbereiding en tijdens dit congres heeft het zeskoppige bureau van EVV Youth Committee spreekrecht en stemrecht gekregen. In alle debatten over de ontwerpbesluiten komen de jongerendelegees uitgebreid aan bod rond de verscheidene thema’s als werkgelegenheid, milieu,..
En die aandacht voor jongeren komt ook mooi tot uiting in de nieuwe equipe van het EVV. Met niet enkel een meerderheid van vrouwen, maar ook een duidelijke verjonging. Met de jongste van al, Judith Kirton-Darling. Geboren in 1979, maar nu al haar sporen verdiend in het Europese syndicalisme”.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten